ARTWEEKS ISTANBUL ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

İstanbul’un en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Artweeks Istanbul, bu yıl yepyeni ismi ve yepyeni mekanıyla, The Ritz-Carlton Residences’ta gerçekleşti. Tüm seyirciler için ücretsiz olan etkinlik, The Ritz-Carlton Residences B Blok’ta, seyircileri ve sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Artweeks Istanbul’un yeni mekanı The Ritz-Carlton Residences, geçen edisyonlara oranla çok daha konforlu bir sanat deneyimi sunuyor. Yapılan iş birlikleriyle her katta bir kafeye yer verilmiş. Artweeks Istanbul 5 kata yayılıyor. En üst katta (4. kat) Martch Art Project, Antonio Cosentino, Collect Gallery, Anna Laudel, Ruzy galeri alanlarını gezebilir, ressam Antonio Cosentino’nun kökenlerine dair izler bulabilirsiniz. Levanten sanatçı, zamanında yasaklanan edebî metinlerin, kitapların kendisinde bıraktığı izlenimleri kağıt üzerine kömür, sulu boya, akrilik gibi tekniklerle çalışarak tuvaline yansıtıyor. Aynı figürleri farklı formatlarda yeniden yorumladığı eserleriyle kültürel ve tarihi noktalara dair   bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz. Anna Laudel, Artweeks’in 9. edisyonuna Ardan Özmenoğlu, Bilal Hakan Karakaya, Cem Sonel, Ekin Su Koç, Emin Mete Erdoğan, Ertuğrul Güngör&Faruk Ertekin, Hanefi Yeter, Hayal İncedoğan, Lal Batman, Ramazan Can, Serkan Küçüközcü, Serpil Yeter ve Tuğçe Diri gibi sanatçılarla katılım sağlıyor.

Forma sahip olmayan tek şey Ressam Dr. Seval Özcan da No 11 adlı eserini şu ifadelerle anlattı: “No 11 adlı eserde tüm renkler bir birlik ve uyum içerisinde izleyici ile buluşur. Boşluk… Aralık… Dinginlik… Bu dünyada forma sahip olmayan tek şeydir dinginlik. Zihnimiz yalnız bir dağın eteklerindeki ıssız bir göl gibi durgun olduğunda her şeyi nasıl engelsiz, tüm berraklığıyla görüyorsak eserin yüzeyini kaplayan biçimleri, motifleri içimizde hissettiğimizde de tıpkı o şekilde eserin yüzeyindeki kabartmalar hafızamıza hâkim olur ve geçmişten günümüze Anadolu halılarında kullanılagelen motifler duyularımızla algılanır hale gelir.”

Çok sayıda fuar ve sergiye katıldı Seval Özcan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde doktora (sanatta yeterlik) sürecini başarıyla tamamlamıştır. Medipol Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Seval Özcan, bir süre İngiltere ve İtalya’da yaşadı. Televizyon programcılığı, sunuculuk ve etkili sunum teknikleri hakkında Can Gürzap ve Arsen Gürzap’ın Dialog Anlatım İletişim adlı kurumunda özel eğitim aldı. “Müzelerin Markalaşmasının Önemi ve Süreçleri” üzerine akademik çalışması bulunuyor. 12. Contemporary İstanbul'da tabloları sergilenen sanatçının eserleri birçok ulusal ve uluslararası sergi ve fuarlarda yer aldı. Çeşitli konferanslarda konuşmacı olarak sunumlar yapmaktadır. Ankara Marka Festivali 2017’de ‘Müzelerin Markalaşmasının Önemi’ adlı konferans başlığıyla yer aldı. 2019 Uluslararası Ankara Marka Buluşmalarında “Dünya Markası Olma Yolunda Göbeklitepe” konferans başlığıyla yer aldı. Ayrıca Master Sessions salonunda moderatörlük yaptı.

Türk Kızılay 150. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen “Hilâl-i Ahmer Koleksiyonu” sanat ve insani yardımı buluşturan farkındalık projesinde sanatçının “Mavi Ay/Mavi Lunar” adlı eseri Artweeks@ Akaretler 3. edisyonda Galeri Baraz’da sergilendi. Sanatçının eserleri, Brüksel’de düzenlenen “Art Brussel Uluslararası Contemporary Sanat Fuarı” ve İtalya Milano Sanat Fuarında sanatseverler ile buluştu. TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği Brüksel de düzenlenen sergide "Geçmiş, Bugün, Gelecek" adlı eserleri sergilendi.