SARI ALTIN KAYISI AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

 Iğdır Ovası´nda rengârenk çiçeklerin açması, sabırsızlıkla baharı bekleyenlerin yüzünü güldürdü. Kış ile ilkbaharın birlikte yaşandığı kentlerden biri olan Iğdır´da bu sene havaların ılık geçmesi ile   kayısı ağaçlarının zamanında çiçek açtığı belirtildi. Kayısı ve erik gibi meyvelerin Iğdır´ın simgesi olduğuna vurgulayan vatandaşlar: "Iğdır da havaların ısınmasıyla birlikte  kaysı ağaçları çiçek açtı ağaçlar beyaza büründü. Gelinliğini giydi.. Kent merkezi meyve ağaçlarının çiçekleri ile beyaz gelinliği giymiş bir genç kıza benzedi. Iğdır da güzel bir manzara oluştu. " dediler.

Kayısı çiçekleri, Ağrı Dağı’nın eteklerindeki karın beyazı, toprağın yeşili ve mavi gökyüzüyle bütünleşmesi güzel görüntü oluşturdu. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği ve güneşin kendini hissettirdiği yörede kayısı ağaçları çiçek açtı.

 Son bir aydır havaların güneşli ve sıcak geçmesinden dolayı kayısı ağaçlarının zamanında   çiçek açtığını ifade eden Iğdırlılar, bu yıl dağdaki kar ve ovadaki çiçek görüntüsünün kente güzel bir görünüm kattığını söylediler.

Serdar ÜNSAL