EGE BÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR OPERASYONA DAHA İMZA ATTIK

Prof. Dr. Burak Turna, hastanın karnının içindeki ana damarlar üzerinde yer alan büyümüş lenf bezlerini robotik cerrahi yöntemiyle temizlediklerini söyledi.

Ekip olarak Ege Bölgesinde önemli bir operasyona daha imza attıklarını kaydeden Turna, “İsmail beyin, karnının içerisinde merkezde yer alan büyümüş lenf bezleri vardı. Bu lenf bezleri ana damarların üzerine oturmuş durumda olduğu için operasyon riskliydi ve hastamızın hayati tehlikesi de bulunuyordu. Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Erem Asil ve Op. Dr. Emir Akıncıoğlu ile birlikte robotik cerrahi yöntemiyle bir operasyon gerçekleştirdik. Kanser şüphesi olan patolojik lenf bezlerini vücuda en az hasar verecek şekilde çıkarmayı başardık. Bu operasyon bildiğim kadarıyla Ege Bölgesinde ilk olarak gerçekleştirildi. Dünyada az sayıda merkez bu operasyonu yapabilecek donanıma ve yeterliliğe sahip. Şu anda hastamızın durumu çok iyi. Bir hafta içinde günlük yaşamına döndü. Bundan sonra yalnızca kontrollere gelecek. Kendisine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Multi disipliner şekilde gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirten Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Erem Asil ve Op. Dr. Emir Akıncıoğlu da robotik cerrahinin tüm avantajlarını kullandıkları için iyileşme süresinin de kısaldığını vurguladı.

ROBOTİK CERRAHİ BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna şu bilgileri verdi: “Robot teknolojisi bu ameliyatı daha kolay ve başarılı şekilde yapmamıza imkan tanıyor. Robotik cerrahi doktorların performansını da artıran bir tedavi. Böylece hem hastaların daha uzun yaşam sürmelerini hem de hayat kalitelerini korumalarını sağlıyoruz. Ameliyat genel anestezi altında küçük delikler vasıtasıyla yapılıyor. Robot cihazı hastaya bağlanarak bu ameliyat yapılıyor. Vücuda daha az hasar verdiği için iyileşme süresi kısalıyor ve hasta daha hızlı taburcu olabiliyor. Üstelik vücutta açık ameliyata göre yara izi de bırakmıyor. Tedavi tamamlandıktan sonra da takibe devam ediyoruz. Robotik cerrahide, deneyimli bir ekiple gerçekten iyi sonuçlar alma şansımız oluyor”