TEKSTİL YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU, TASARIMLARI SATIŞA ÇIKTI
Gerçekleştirilen lansmanda konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Tasarım kültürü yaratır, kültür değerleri şekillendirir, değerler geleceğe yön verir. Yani tasarım sadece bugünü değil, yarınımızı da şekillendiriyor. Kemal Özpınar’ın tasarımları da tam olarak bu sözümüzü doğrular nitelikte. Tasarım geleceğimiz, gençler ümidimiz. Bu yüzden genç tasarımcı arkadaşlarımızın sektör olarak her zaman arkasındayız. Tasarımı, katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz.” dedi.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından geçen yıl 16.’sı gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması ‘Futurebase International’ kazananı Hataylı üniversite öğrencisi Kemal Özpınar’ın tasarımları ekonomiye kazandırılıyor. Troublesome Shine tasarımları ile birinci olan Kemal Özpınar’ın tasarımlarıyla elbise ve etek ceket takımı olarak iki ayrı ürün oluşturulurken, tasarımlar toplam 24 parçalık koleksiyon haline getirildi.
‘YARINLARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Genç yetenekleri desteklemek ve sektöre kazandırmak amacıyla 16 yıldır Futuretex yarışmasını düzenlediklerini hatırlatan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, yarışmanın kazananı Kemal Özpınar’ın Troublesome Shine tasarımlarının lansmanında konuştu. Ahmet Öksüz, “Tasarım, kültürü yaratır, kültür değerleri şekillendirir, değerler geleceğe yön verir. Yani tasarım sadece bugünü değil, yarınımızı da şekillendiriyor. Kemal Özpınar’ın tasarımları da tam olarak bu sözümüzü doğrular nitelikte. Türkiye genel ihracatından 6 kat daha fazla katma değerli ihracat gerçekleştiren bir sektör olarak, ülkemize daha fazla katma değer sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında. Bunu da ancak Ar-Ge’yle, inovasyonla, tasarımla sağlayabiliriz. Sektörümüz bunu başarabilecek kapasiteye ve insan kaynağına sahip. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle yeteneklerimizi yani yarınlarımızı desteklemeye ve sektörümüze kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
TASARIMLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Tekstil sektörü olarak yeniliğe ve inovasyona her zaman öncelik verdiklerinin altını çizen Ahmet Öksüz, “Tasarım geleceğimiz, gençler ümidimiz. Bu yüzden genç tasarımcı arkadaşlarımızın sektör olarak her zaman arkasındayız. Tasarımı katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz. Tasarım alanında çalışacak nitelikli gençlerimizi destekliyoruz. FutureBase International markası altında gerçekleştirdiğimiz kumaş tasarım yarışmalarımız, yüzlerce tasarımcımıza ilham kaynağı oluyor. Bu yarışmanın en büyük kazananı Türk tekstil sektörü oluyor. Birbirinden kıymetli projeler ve tasarımların çok kısa bir süre içerisinde ekonomimize kazandırılması büyük önem taşıyor.” dedi.
Futurebase International yarışma koçu Tuvana Büyükçınar da “Özellikle kumaşlar pamuk ve ipliklerden yapıldı. Bunların her birini yaparken üç tane tasarımı baz aldık ve sürdürülebilir olarak hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı.
‘BURADA OLMAK BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ’
Genç tasarımcı Kemal Özpınar ise, “Bu yarışma hayatımı değiştirdi, sektörün dev isimleriyle tanışma ve çalışma fırsatı sundu. İTHİB’e ve İpekyol ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada olmak benim için çok özel çok kıymetli ve bir o kadar zordu. Zordu çünkü maalesef 6 Şubat tarihinde bütün ailemi kaybettim. Şu an ailem bedenen burada değiller ama beni yukardan bir yerlerden izleyip benimle gurur duyduklarına çok eminim. Ama bu zorlukları benimle göğüsleyen başta İTHİB Başkanımız Ahmet Öksüz, Yarışma Komite Başkanımız Fatih Bilici olmak üzere tüm İTHİB ailesine çok teşekkür ediyorum. Sürecin en başından beri desteklerini hiç esirgemeyen bana yol gösteren sevgili Nil Banu Yentür’e, Filiz Tunca’ya ve tasarımlarımı yaparken büyük bir özveriyle çalışan Tuvana Büyükçınar ve tasarım ekibine; son olarak sevgili arkadaşlarıma hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer bu güzel kalpler bana el uzatmasaydı hayat benim için daha zor olacaktı. Beni hayata yeniden kazandırdığınız için bana ailemi gururlandırma fırsatı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.” dedi.